Chippen

Bij het chippen wordt een kleine chip ter grootte van een rijstkorrel met een naald onderhuids in de nek aangebracht. Dit kan gewoon tijdens het spreekuur plaatsvinden.

Met een speciaal apparaat, dat hiernaast te zien is, kan vervolgens het chipnummer afgelezen worden. Aan de hand van dit nummer kunnen de identiteit van het dier en de eigenaar ervan opgevraagd worden bij een databank.

Chipnaald & scanner

Waarom Chippen?

Het chippen van uw dier heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Mocht hij weglopen of een ongeluk krijgen en gevonden worden, kan er direct contact met u opgenomen worden. Ook bij diefstal is vaak te achterhalen wie de eigenaar is.

Alle honden geboren na 1 april 2013 moeten worden gechipt voordat ze zeven weken oud zijn. Met de uiterlijke leeftijd van acht weken moet het chipnummer ook geregistreerd zijn bij een databank.

Voor honden die vanuit het buitenland worden geïmporteerd, is het verplicht dat zij al een chip hebben voordat ze ons land binnenkomen. De registratie hiervan moet binnen twee weken na binnenkomst plaatsvinden.

Een chip in vergelijking